Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.

Vellykket Chemfriendly quiz om GHB!
Foto: Andrés Lekanger. Plakat: Einar Hyndøy. Publisert 10.10.20.
En regnfull kveld 9. oktober inviterte Chemfriendly Norge og samarbeidspartnere til en vellykket quiz om GHB på Elsker i Oslo.

Dystre avisoverskrifter, om smittesituasjonen rundt Covid-19, til tross. Det var det fullt hus og god stemning i første etasjen på Elsker da kveldens vert, Cassie Brødskive, åpnet kvelden. Først som DJ, deretter med dragshow.

Arrangørene hadde plassert håndsprit på hvert bord og det var rigget til med en meters avstand mellom gjestene. I tillegg ble quizen holdt i form av Kahoot, i et forsøk på å redusere felles kontaktflater.

Helseutvalget, HivNorge, Foreningen Tryggere Ruspolitikk og Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION) var medarrangører.
Chemfriendly Norge har tematisert GHB flere ganger tidligere, blant annet gjennom en kronikk og temakveld. Vi valgte å ta opp igjen tematikken siden det er høst og studiestart, og med det flere ny innflyttede til hovedstaden. Før eller siden vil man ende opp i en situasjon der man blir tilbudt GHB og vi ønsker at skeive ute livs gjester skal ta informerte valg den dagen dette skjer.
Flere av gjestene fortalte i ettertid at quizen var lærerik og nyttig. Mange hadde på forhånd lite kunnskap om GHB og understreket at det nettopp derfor er viktig å snakke om tematikken. Illegal rus er en del av skeive miljøer og en del av det skeive utelivet. Det bør derfor ikke skyves under teppet, lød tilbakemeldingen.
Cassie Brødskive var kveldens vert. Helt siden oppstart har Chemfriendly Norge samarbeidet tett med drag miljøet i Oslo. Drag artister utgjør en viktig del av skeiv historie og kultur. Som en respons på hiv-epidemien på 1980- og 90- tallet, etablerte drag artister Virusgruppa, som blandet underholdning med helsefremmende informasjon om sikrere sex og utdeling av kondomer. Dette har vært inspirasjonen for mye av Chemfriendly sitt arbeid og vi er takknemlig for å ha drag artister på laget vårt.
Bildet til venstre: Førstepremien for kvelds quiz var Parykker, stiletter og frigjøring (2020), den første norske boken om norsk drag historie. Denne var sponset av Helseutvalget. Andrepremien var sexy undertøy fra Andrew Christian og Addicted, sponset av nettbutikken til Gaysir.no.
Bildet til høyre: En fornøyd vinner av kvelds førstepremie, sammen med andre quiz deltagere. Rundt 30 personer hadde tatt turen innom Elsker da Cassie Brødskive satt i gang med kveldens quiz.