Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.

Et dedikert liv for skeive fellesskap

David Stuart kjempet til det siste for å bedre levekårene for chemsex-deltakere og har inspirert mange verden rundt. Han hadde selv bakgrunn fra chemsex-miljøene og satte skadereduksjon og brukerinkludering i forsetet.

Det er trist å lese om bortgangen til David Stuart. Stuart var langtids overlevende med hiv og arbeidet på den britiske seksuell helseklinikken 56 Dean Street. Han er mannen som gjorde begrepet «chemsex» allment kjent og var også åpen om sin egen bakgrunn fra chemsex-miljøer i London. Det er få personer som engasjerte seg så mye for sine skeive felleskap som det David Stuart gjorde. Det var hans egne utfordringer med chemsex og hiv som inspirerte mye av hans utrettelige aktivisme.
David Stuart har satt sitt spor over hele verden med sin reisevirksomhet, sine foredrag og artikler. Han har lenge vært ansiktet på chemsex-aktivisme og hadde en egen evne til å spre engasjementet sitt til de rundt seg, overalt hvor han dro. Slik at det kunne spire i form av lokale skadeforebyggende tiltak for chemsex-deltakere.
David Stuart var i dialog med Chemfriendly i vår oppstart og frem til i dag. Han heiet frem slike brukerstyrte initiativ. Gjennom eksempel viste han at kampen for gode skadeforebyggende tjenester, og for våre pasient- og brukerrettigheter, handler om mer enn å få hjelp der vi er og på våre premisser. Det handler om å bli inkludert på lik linje med andre, om ikke å bli snakket om, men med. Skadeforebygging for Stuart handlet om chemsex-deltakeres rett til deltagelse og inkludering i kampene som angår oss.

I kampen for å forebygge overdoser og for å styrke helsen til chemsex-deltakere, holdt han fast på prinsippet
«Ingenting om oss, uten oss.»
Publisert 12.1.2022