Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Ketamin og chemsex - hva bør man tenke på?
Ketamin er klassifisert som et dissosiativt rusmiddel. Historisk og i dag er rusmidlet brukt som bedøvelsesmiddel på sykehus og hos veterinærer. Ketamin er ganske utbredt.

Brukt i moderate doser med mellomrom mellom hver gang man bruker det, regnes ikke stoffet for å ha en veldig høy risikoprofil. Ketamin gir ikke kraftige fysiske abstinenser, men kan for spesielt utsatte personer være psykisk vanedannende.

I brukerdoser (ofte kalt bumps) som inntas i sosiale sammenhenger, blir effekten av ketamin ofte beskrevet som beroligende, avslappende, euforisk og mange brukere opplever følelsen av å "flyte".
Det er heller ikke uvanlig å miste noe følelse i kroppen og å få nedsatt kroppslig kontroll - Vær derfor obs på fallskader og uhell som man ikke føler mens man er påvirket av ketamin!
Ketamin og chemsex
I chemsex-miljøer brukes gjerne ketamin fordi stoffet øker smerteterskelen og dermed gjør at man tåler langt mer smerte. Dette er nyttig i kombinasjon med fisting, ass-play og andre krevende sex-leker.

Vær obs på at dette kan føre til mer sår, rifter og økt risiko for infeksjoner!

Menn som deltar i chemsex-miljøer opplever høyere forekomst av blant annet hepatitt C og hiv. Hepatitt C er i utgangspunktet ikke en seksuelt overførbar infeksjon; viruset finnes i blod, ikke i sæd og andre kroppsvæsker. Den høyere forekomsten av hepatitt C i chemsex-miljøer kan skyldes deling av brukerutstyr (sniffe-rør eller sprøytespisser), så vel som sår og rifter i forbindelse med de nevnte sex-praksisene.

Ketamin er klassifisert som et dissosiativ rusmiddel, og kjennetegnes ved at man i høyere doser kan oppleve å være "splittet" eller frakoblet kroppen.
Denne tilstanden kalles ofte av brukere for "K-Hole" og oppleves som svært skummelt om man ikke er forberedt på opplevelsen, eller tar feil dose. Risiko for overgrep er absolutt et problem ved overdoser/feildosering. Bruk derfor aldri rusmidler med noen du ikke stoler på, eller kjenner.
Slik skal Ketamin inntas
Ketamin kommer i pulverform og man bør alltid bruke en digital vekt for dosering, samt bruke reagens tester for å forsikre deg om at det du har faktisk er ketamin.

Varigheten på ketamin er fra 1-1.5 timer, avhengig av om du sniffer, svelger eller injiserer det.

Om du sniffer ketamin

Lav dose/første gang: 5-15 mg

Moderat dose: 15-40 mg

Høy dose: 40-150 mg

Du føler effekten innen 5-15 minutter.

Om du svelger ketamin

Lav dose/Første gang: 0-100 mg

Moderat dose: 100-200 mg

Høy dose: 200 - mg

Du føler effekten innen 15-60 minutter.
(Vær obs på at ketamin kan gi løs mage. Det er derfor ikke vanlig å svelge Ketamin).

Injisering av ketamin

Ikke anbefalt.

OBS! Ketamin injiseres eventuelt inn i en muskel. ALDRI injiser ketamin rett inn i blodårer: Rask injisering kan ledet til at brukeren slutter å puste, mens sakte injisering kan lede til at brukeren mister bevisstheten mens nåla fremdeles sitter i åra. Dette kan lede til at man blør ut mens man er ubevisst.

Injiser aldri alene, men alltid med noen du stoler på tilstede. Ketamin vil gi full effekt innen svært kort tid og kan dermed gjøre det vanskelig å utføre injiseringen korrekt.

Anbefalte doser for injisering i muskel (intramuskulær injeksjon)

Lav dose/Første gang: 15- 30 mg

Vanlig dose: 25 - 50 mg

Høy dose: 40- 100 mg

K- Hole dose: 60 - 125 mg

Bedøvende /Anestesi: 100 - 200 mg
Reagens tester
Det er anbefalt å bruke følgende reagens tester for å teste ut om stoffet du har faktisk er Ketamin (du kan bestille disse reagens testene gjennom Chemfriendly)

Mecke - Liebermann - Froehde - Mandelin.

Chemfriendly deler også ut brukerutstyr med, blant annet, slamming-utstyr (injiserings utstyr) og en-gangs-sniffe-rør, saltvann til rens av nesen når du sniffer.

Vi svarer deg gjerne på spørsmål om Ketamin og andre rusmidler, eller du kan lese deg grundig opp her:

https://psychonautwiki.org/wiki/Ketamine
https://www.erowid.org/chemicals/ketamine/ketamine.shtml


Mvh

Team Chemfriendly

OKTOBER 07/2019
Kontakt gjerne likepersoner i Chemfriendly om du har spørsmål om blanding av rusmidler eller les mer på rusopplysningen.no