Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.

Chemsexkonferansen
2023
Grafisk design: "Dan"
Vi er tilbake med Norges tredje Chemsexkonferanse 16. – 17. oktober i Oslo!

Chemsex innebærer bruk av rusmidler før eller sammen med sex for å øke seksuell utholdenhet, lyst eller forsterke seksuell nytelse. Rusmidlene blir også brukt for å gi økt selvtillit og for å redusere hemminger, eller for å leve ut sider ved seksualitet som oppleves som skamfullt. Begrepet " chemsex " blir hovedsakelig brukt om gruppen menn som har sex med menn, men har i seinere tid også fått ei utvida betydning.

Chemsex blir mer og mer vanlig i Norge, og har du en skeiv, mannlig ruspasient foran deg vil du ha nytte av økt kunnskap om denne formen for seksualisert rusbruk.
Er det trygt i behandling hos deg?

Mange chemsex-deltakere vegrer seg mot å kontakte rusbehandling fordi de frykter grensekryssende stigma - at du som helsepersonell skal dømme dem for det normbrytende livet de lever. I chemsex finner du et stort kjønns- og seksualitetsmangfold. Blant de norske foredragsholderne vil du få lære om transpersoner og sex, sexarbeid og rus, og om hvordan BDSM-ere opplever å bli behandlet av helsepersonell. Du vil også lære deg hvordan du, som ikke er skeiv eller trans, bedre kan forstå hvordan det er å være skeiv og trans og å eksistere i samfunn preget av homo- og transfobi.
Seksuelle helse i rusbehandling

PhD kandidat Yannick Gaudette flyr inn fra Canada for å presentere noe av det nyeste innen internasjonal forskning på chemsex. Gaudette har kartlagt hvilke behov chemsex-pasienter etterlyser fra helsepersonell, og hvordan chemsex-pasienter forstår skadeforebygging.
Gaudett sin forskning er godt etterspurt for tiden og han presenterte forskningen sin, blant annet, på fjorårets Lisbon Addictions konferanse, og på verdens største konferanse om skadeforebygging, HR23, i Melbourne, tidligere i år.

Yannick Gaudette avslutter chemsexkonferansen med en workshop om hvordan helsepersonell og andre hjelpere kan bidra til å forebygge voldtekt i chemsex.

Hvordan prate om rus og seksualitet

God mental helse og evne til å mestre utfordringer i livet fordrer god seksuell helse. Det er viktig at alle som møter ruspasienter klarer å se fagfeltene rus, seksuell- og mental helse under ett.

Derfor vil du ha nytte av å høre på foredragsholdere som Daniel Enger. Han arbeider på svenske Chemsexmottagningen, og kommer for å presentere deres nye metodebok Chemsex - en guide for att prata om droger och sex. Basert på Chemsexmottagningens erfaringer med psykososial oppfølging av chemsex-deltakere som trenger alt fra sexologisk veiledning, til rusbehandling og skadeforebyggende rusinformasjon.

I foredraget Chemsex in Lisbon - creating a network of services for sexual health, mental health, and drug-related needs foreleser Filipe Cuoto Gomes om utviklingen av rustrendene i chemsex-felleskap i Portugal. Så vel som om et bruker-orientert samarbeid mellom seksuell helseklinikker, behandlingsinstitusjoner og skadeforebyggende tiltak, for å skape profesjonelle nettverk som kan ivareta chemsex-deltakeres behov på tvers av ulike fagfelt.
Gomes presenterte arbeidet sitt på fjorårets Lisbon Addictions konferanse.

Hvordan behandle avhengighet til ruspåvirket sex?

Dr. David Fawcett er sexterapeut i Ft. Lauderdale og har utviklet en rekke kliniske tiltak for behandling av sex- og pornoavhengighet, og av avhengighet til ruspåvirket sex. Gjennom foredraget Chasing Intensity: Stimulants, Sex and the Search for Intimate Connection vil vi lære mer om behandling av avhengighet til ruspåvirket sex.
Lesesirkel - og gratis utdeling av bok!

Alle som starter med skadeforebygende arbeid rettet mot chemsex-deltakere får etter hvert anbefalt den prisbelønnede boken Lust, Men, and Meth: A Gay Man's Guide to Sex and Recovery. I den beskriver foredragsholder Dr. David Fawcett sin metode av behandling av skeive menn avhengig av metamfetamin og sex på metamfetamin. Dag en av konferansen avsluttes med lesesirkel om boken til Dr. Fawcett. Lesesirkelen ledes av Dr. Fawcett og Isa Dussauge, som til daglig er forsker på Tyrilistiftelsen.

Chemsexkonferansen 2023 - fullt program
Meld deg på!

Konferansen er godkjent av Norsk psykologforening som vedlikeholdskurs for spesialister med 15 timer. 2022-konferansen ble godkjent som meritterende for medlemmer av Norsk sykepleierforbund (NSF). I likhet med fjoråret er det søkt om poeng-godkjenning av årets konferansen for medlemmer i NSF.

Pris for å melde seg på en dag er 850 kroner.

Pris for å melde seg på to dager er 1690 kroner.

Har du bruker-erfaring koster deltakelse 50 kroner per dag. Da klikker du på «Avtalebillett».

Meld deg på via påmeldingskjemaet.
Velkommen!
Vennlig hilsen,

Chemfriendly Norge og våre partnere:

Hiv Norge · Sexarbeidernes Interesseorganisasjon (PION) · Skeiv Ungdom ·

Skeiv Verden · Sex og samfunn · Tryggere Ruspolitikk

Les også:
Spesialsykepleier Elin Aschim Støen forteller NasjonalkompetansetjenesteROP om hvordan hun opplevde å delta på tidligere chemsexkonferanser: - Gikk opp et lys etter konferanse.
Publisert 20.8.2023