Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Covid-19 og chemsex


Chemsex under pandemien

Foto: Chemfriendly Norge
Under Covid-19 pandemien velger noen chemsex deltagere å ta chemsexen over i digitale flater mens andre Chemfriendly Norge snakker med innfører risikoreduserende tiltak for fysiske chemsex-treff.

Covid-19 pandemien har kastet oss inn i en ny verden. Smittetallene er igjen på vei opp i Norge og det er innført nye strenge tiltak. For å hindre at helsevesenet blir overbelastet med syke pasienter har myndighetene kommet med råd til oss, blant annet om å fysisk isolere oss hjemme, og å holde minst en meters avstand fra andre når vi ferdes utendørs. Dette er for å hindre spredning av koronaviruset og for å beskytte de sårbare blant oss inntil en vaksine eller medisin for korona-viruset blir utviklet.

Isolasjon hjemme kan være en stor utfordring for mange når muligheten til å treffe andre for blant annet sex uteblir. Pandemien betyr heller ikke at rus og sex plutselig får en mindre plass i folk sine liv, eller at vi må være sosialt isolerte, selv om vi bes være fysisk isolerte. For å gjøre det beste ut av situasjonen har noen chemsex deltagere valgt å ta chemsexen over i digitale flater mens andre brukere og medlemmer vi snakker med innfører risikoreduserende tiltak for fysiske chemsex-treff.
Bidra til smitteoppsporing

For de fleste vil en Covid-19 diagnose – som skyldtes korona-viruset - være ufarlig, men noe få av oss er spesielt sårbare for smitten og utvikler alvorlig sykdom. Det er også viktig å vite om man har vært smittet med Covid-19 selv om man ikke er blitt alvorlig syk. Covid-19 kan nemlig gi etter-effekter og personer som har vært smittet bør følge opp sin allmenntilstand i ettertid hos legen sin.

Dersom du skal treffe andre for fysisk sex eller chemsex, prøv å redusere antall sexpartnere. Ikke treff nye, men hold deg til kjente partnere. Det vil nok være flere enn deg som søker etter en fast partner å kunne holde seg til.
Chemfriendly snakker med chemsex-deltagere som har testet positiv for Covid-19. Disse har vært ansvarsfulle og bidratt til smitteoppsporing.
Prøv å unngå gang-bangs, eventuelt unngå store gruppesex-treff. Flere personer øker risikoen for smitte, men om du skulle bli smittet av Covid-19, vil det også være lettere for deg å bidra til smitteoppsporingen hvis du har færre sexpartnere. Å bidra til smitteoppsporing vil være et viktig bidrag dersom uhellet først er ute.

Og som alltid: Hvis du er på fest og du mistenker overdose eller noen føler seg dårlig eller oppfører seg bekymringsverdig, ring 113. Forklar ærlig og detaljert hva som har skjedd, hva og hvor mye personen har brukt og hva slags hjelp dere trenger. Det ligger ingen automatikk i at politiet kommer om du ringer 113.
Testet positiv for Covid-19

Chemfriendly snakker med chemsex-deltagere som har testet positiv for Covid-19. Disse har vært ansvarsfulle og testet seg da de fikk symptomer, eller ble varslet av andre om at de kunne være smittet. De har varslet sex-partnere og dermed bidratt til smitteoppsporing.

Webcam-sex og andre digitale former for online sex

Webcam-sex og andre digitale former for online sex har lenge vært en del av flere chemsexmiljøer. Under korona-pandemien kan disse digitale formene for chemsex også spille en viktig rolle i forebygging av covid-19. Et alternativ til fysiske sextreff kan være porno, runking, telefonsex, sexting og webcamsex.

Styreleder testes for Covid-19
Zoom, Skype, Whatsapp og andre videotjenester ble brukt av mange chemsex-deltagere før korona, og gir en mulighet til å treffe venner og elskere online.

På nettforum meldes det om chattefester:
«Jeg har skypefest. Vi satt hjemme hos oss, andre satt hos seg».

«Vi har kjørt karantefester nesten hver eneste kveld vi!»
Intimitet og tilhørighet

Chemsexere søker ikke bare rusopplevelser, men også intimitet og tilhørighet. Runking og sexprat gjennom videochatt kan gi brukerne en «følelse av gruppesex», samt opplevelse av samhold med venner. Bruk av illegale rusmidler gjør det lettere å bli kåt og slappe av.

Videochat hindrer overføring av koronaviruset, og kan potensielt motvirke skader som følge av ensomhet.

Å ruse seg alene hjemme gir noen utfordringer:
Hva gjør du hvis du føler deg for høy på GHB, og er i ferd med å sovne?
Hva med nedstemthet og depresjon etter bruk av MDMA?
Hva gjør du hvis du skader deg via slamming?
Hva med avhengighet ved utstrakt bruk av crystal meth?

Bildet er fra et medlem som tipset oss om å skrive om digital chemsex under Covid-19.
Noen skadeforebyggende råd for digital chemsex:

* Husk nettvett.

* Ikke glem at andre kan ta opp video av videochatten, uten at du vet det.

* For å redusere risiko for overdoser ta mindre doser enn vanlig. Vent på effekt før du tar neste dose.

* Unngå kombinasjon av rusmidler. Les dere opp på Chemfriendly eller rusopplysningen.no sine råd for risikoreduserende bruk av ulike rusmidler.

* Prøv å unngå å etablere nye rusvaner. Spesielt om du er permittert og ikke lenger har dagligdagse rutiner å forholde deg til.

* Spesielt de eldre blant oss er mer isolert nå. Prøv ikke å ty til rus for å dempe stress og angst.
Trenger du brukerutstyr eller noen å snakke med om rus, kan du kontakte Chemfriendly via vår facebook gruppe, Instagram, eller via profilen vår på Gaysir.no.
Publisert 10.11.2020. Oppdatert 25.4.23